Слика се пише ликовним језиком, који је у извесном смислу супериорнији од језика народа јер га сви једнако разумеју, што је логичан разлог да сам се управо њим послужио у приповедању биографије призора. Читао сам негде, како се сматрало, а можда се још увек сматра, да је идеални пејзаж састављен од појединачних елемената пејзажа који сачињавају идеалан призор који надмашује саму природу.

У том случају, ја сматрам да је идеални призор састављен од делова ваше биографије. Покушајте да се присетите како се чита, само пажљиво посматрајте слике.

Изложбу чини двадесетак фотографија којима сам представио различите призоре из мог окружења, са нагласком на мотив града Кањиже.

Назив изложбе “Биографија призора” уједно обједињује различите мотиве којима сам био инспирисан. Ту такође припадају и слике, уља на платну, из мог претходног циклуса којег кањишка публика није имала прилику да види “Узнемири воду”, бројни цтрежи, скице које су попут личног дневника у ком сам записивао своја размишљања, трагајући за оним ликовним решењима, која ће на најбољи начин омогућити мисаоном свету да постане видљив.

Александар Оклобџија

Погледајте галерију изложених фотографија.