Izložba slika VIZUELNA HRONIKA

Sama apstrakcija vodi ka eliminaciji, ka svedenom, suštinskom, ipak Aleksandar uglavnom namerno komplikuje taj narativ, unoseći deo svoje drame, koju deli sa konzumentima, kojom ih provocira da zastanu, razmisle, promisle, zbune.
Ove slike nisu pokretne manifestacije površnih sadržaja, one tako mirne i
neinvanzivne, pokreću one osetljive ponore emotivnog i otvaraju duhovne niše čoveka.

Deo teksta iz kataloga istoričarke umetnosti Mire Vujović

Izložbu možete pogledati u galeriji KORNJAČA Carigradska 9, Beograd u periodu 8.07- 22.07.2024.

Nova vest!
Izložba je produžena!

„OZ smart city“

Ova fotografija je preuzeta sa portala POTISKI NEWS


Neočekivano, pružila se prilika da moje vektorske grafike budu prikazane u velikom formatu kako su bile zamišljene. U Kanjiškoj omladinskoj zadruzi OZ otvoren je startap centar „OZ smart city“

Uz veoma dobru saradnju sa štamparijom Dielle iz Subotice dobili smo veoma kvalitetnu štampu na platnu i to prilično velikih dimenzija. Neki od radova su i preko tri metra dužine. Sve preporuke za saradnju sa njima pre svega zbog kvaliteta, profesionalnog odnosa i dobre komunikacije.

Kao autor, radujem se jer slike dobijaju svoj novi život u objektu koji će biti posećen, dajući mu lični pečat. Nadam se da će to potaknuti i druge na saradnju da zajedno učinimo naš grad još zanimljivijim.

Sa trenutne vremenske distance, ovako reprezentativno, izgleda jednostavno i lako. Ipak, dve godine rada stoje iza ove celine. Neki radovi su prilagođeni potrebama objekta dok ostali i dalje čekaju svoju priliku. Meni je ovo iskustvo dalo više vere da istrajnost u ostvarenju svog cilja može doneti nagradu. Sada želim dati sebi priliku da radim nešto drugo. Slikanje ostaje i dalje moja velika ljubav, pa uskoro sledi nova izložba.
Potrebno mi je da se metalno izluftiram. Dva su sveta različita.

Hvala svima na podršci i saradnji!


Ova fotografija je preuzeta sa portala POTISKI NEWS

Video prilog

Aquarelliquiae


Akvarel, slika koju sam uradio pre 10-ak godina.
Ostala je samo fotografija kao uspomena.
Pre neki dan je došlo do iznenadnog obrta, naručena slika koju sam napravio nije se dopala mušteriji. Želi je u mnogo većem formatu.

Preslikam istu sa starim motivom. Nemilosrdno i sa banalnim razlogom. Nemam ni jedan kvadratni format platna sem ovog komada. Slika još nije potpuno završena pa je neću objaviti ali uskoro će i ona biti na “izvolte”.


Tako će novi vlasnik dobiti dve slike u jednoj. Jednu javnu i jednu tajnu.